Здравейте,

Всеки родител иска най-доброто за детето си – да е здраво и щастливо. С годините преместихме живота си от селото в града. Храната, която приемаме е масово производство, съдържаща добавки, консерванти и изкуствени вещества. Същевременно източниците замърсяващи въздуха стават все повече и повече. Най-потърпевши са децата. Тежките прахови частици са ниско долу, какъвто е ръста на нашите деца. Праховите частици улавят и тежки метали.
Всички тези фактори доведоха до развитие на алергии, астма и често боледуване на децата. Статистиката показва, че след 4-5 години всяко дете ще е развило някакъв тип алергия.

Какви са моите съвети, за да се опитаме да предпазим децата си максимално:

  1. Поддържайте изключително висока хигиена на детето си. Мийте му поне 5-6 пъти на ден ръцете, носа и очите. Това е естествения начин да премахнете бактерии, вируси и прахови частици от входните врати;
  2. Приема на чай вместо вода, ще подпомогне организма да извежда токсините;
  3. Намерете начин да си набавяте зеленчуци, плодове и месо от домашни производители;
  4. Ежедневно давайте на децата си разнообразни сурови плодове и зеленчуци, под формата дори и на сок, фреш или смути. Така се доставят естествените съставки, които са необходими на организма да неутрализира вредните вещества, да поддържа имунната система и растежа на детето;
  5. Избягвайте да давате много сладки неща. Те натоварват организма;
  6. Давайте истинско кисело мляко, вместо изкуствени пробиотици;
  7. Водете детето на разходки на места с чист планински въздух или поне в градския парк;
  8. Проветрявайте жилищата поне 3 пъти на ден за по 5 минути. Свежия въздух е здраве.

Няма най-добър имуностимулатор.

Може да прочетете в интернет всякакви рецепти – сок от бъз, клеева тиктура с мед и всякакви известни сиропчета за имунитет. Не отричам нито един подпомагащ организма продукт. Но имуностимулиращата терапия е комплекс от действия. Давайте сок от бъз или сиропи за имунитет, но спазвайте и написаното по-горе.

Очаквайте утре съвети, за подход в първите симптоми на настинка при децата.

ПРОСТО ПОПИТАЙ ФАРМАЦЕВТА!!!