Аптеката е мястото, където обикновено човек отива , за да си вземе лекарства от първа необходимост или да си изпълни рецепта от лекар. За съжаление много рядко хората се допитват до професионалния съвет на фармацевта. Обществото драстично подценява силата на неговата консултация, поради което излага здравето си на риск.

Повярвайте ми, уважаеми последователи, фармацевтът може да ви бъде много по-полезен, отколкото някога сте предполагали. Той е дипломиран медицински специалист с изключително богати познания в действието, комбинацията и безопасната употреба на лекарствата и хранителните добавки.

Много обичам числото 11 и затова днес ще ви представя 11 причини, защо фармацевтът в аптеката е най-достъпния медицински специалист и трябва да търсите неговите съвети.

 1. Фармацевтите са на разположение в аптеката поне 12 часа в денонощието, а дори и повече. Все по-често можете да намерите работеща аптека в 21 или 22 часа. Фармацевтът е на работа дори през събота и неделя;
 2. Не е необходимо да си запазвате час за консултация с фармацевта в аптеката;
 3. Консултацията с фармацевта е поверителна;
 4. При първи симптоми на влошено здравословно състояние, консултацията от фармацевта е най-добрата първа стъпка. Навременния съвет от фармацевта може да предотврати усложнения, влошаване на състоянието или погрешно самолечение. Можете да сте сигурни, че ако фармацевта оцени вашето оплакване като сериозно, то той ще ви насочи към общопрактикуващия ви лекар или съответния лекар специалист;
 5. Фармацевтът е помощника при приема на лекарства. Ако приемате лекарства за няколко заболявания плюс хранителни добавки за подпомагане на лечението, фармацевтът е подготвен да ви даде съвет относно тяхната рационална употреба. Например вие приемате лекарства за лечение на високо кръвно налягане, висок холестерол, диабет и хранителна добавка, оказваща благоприятен ефект върху метаболизма и нивата на кръвната захар. Фармацевтът ще ви обясни подробно кое, кога и как да приемате, за да постигнете максимално най-добър ефект от лекарствата. Също така, ако лекарят вие е изписал антибиотик за продължителен прием, фармацевтът ще ви посъветва да си вземете пробиотик или да ядете истинско българско кисело мляко, за да предотвратите антибиотик-свързаната диария и да възстановите нарушената чревна флора;
 6. Ако приемате регулярно едни и същи лекарства и посещавате една и съща аптека, то бъдете сигурни, че фармацевтът ще направи всичко необходимо лекарствата да са налични точно, когато трябва да си ги получите;
 7. Ако използвате глюкомер, апарат за измерване на кръвното налягане, инхалатори за лечение на астма или хронична обструктивна белодробна болест или всякакви други устройства за самоконтрол и имате затруднения при тяхната употреба – фармацевтът ще е до вас, за да ви помогне.
 8. Фармацевтът ще ви консултира и за най-неудобните въпроси:
 • спешна контрацепция,
 • интимна хигиена,
 • тест за бременност,
 • сексуални смущения при мъжа или жената,
 • симптоми на менопауза,
 • диария и други;
 1. Фармацевтът е консултанта за здравословен начин на живот на вас и вашето семейство. Можете да разчитате на неговия съвет за здравословно хранене, физическа активност, възможности за подобряване на метаболизма, подсилване на организма и т.н. За успешното лечение на състояния като диабет, високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, астма, ХОББ, метаболитен синдром и други заболявания, ролята на фармацевта е изключително голяма. Неговите съвети за промяна в начина на живот и хранене са основополагащи за увеличаване качеството и продължителността на живота на пациентите.

Ако сте решили да спрете да пушите или да отслабнете – ПОПИТАЙТЕ ФАРМАЦЕВТА;

 1. Консултацията с фармацевта е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА;
 2. ФАРМАЦЕВТЪТ е медицински специалист, който е задължен ежедневно да повишава своите знания и да следи новите тенденции в развитието на фармацията.

Ето защо моят съвет е:

 1. Намерете си най-удобната за вас аптека;
 2. Изберете си вашия личен фармацевт;
 3. Питайте го за всичко свързано с вашето здраве;
 4. ДОВЕРЕТЕ МУ СЕ НА НЕГО, А НЕ НА ИЗМИСЛЕНИ СТАТИИ В ИНТЕРНЕТ.

Или казано по-просто

ПРОСТО ПОПИТАЙ ФАРМАЦЕВТА- НАЙ-ДОСТЪПНИЯ МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТ!!!