За основателя

Фармацевтът трябва да може да отговаря на въпроси, но и да знае какво и как да попита…

Ростислав Курдов

Основател на Съветите на фармацевта

Казвам сe РОСТИСЛАВ КУРДОВ и съм магистър фармацевт по образование и по призвание. Не помня от каква възраст да стана фармацевт е било моя мечта. Започнах да уча фармация през 2005 година и от тогава живота ми е свързан с нея 24 часа в денонощието.

През 2010 се дипломирах и започнах да работя в аптека. Странно, но започнах работа точно в момента, когато аптеките бяха принудени да скрият всички лекарства по лекарско предписание в чекмеджета и да махнат така известните „въртушки“ . И една от първите ми задачи на млад фармацевт бе да помогна в създаването на нов ред в аптеката. Това ми стана цел и в професионален план – да променям създадените стериотипи. Никога не съм разбирал схващането ,че аптеката е като магазин.

В колко магазина продавача ви посреща с бяла престилка?

От 2013 година до сега съм председател на управителния съвет на Регионалната фармацевтична колегия – Стара Загора. А от 2014 преминах на работа във фармацевтичната индустрия, но всеки мой ден е свързан с пациентите и аптеките.

За мен фармацията е особен вид наука, която се учи всеки ден по цял ден. В която добър е този, който съумява да следва скоростта на развитието й и не остава в миналото й.

Добра аптека е тази, в която пациента не просто намира търсеното от него лекарство, а намира най-доброто за него с помощта на фармацевта.

Фармацевта трябва да може да отговаря на въпроси, но и да знае какво и как да попита.

Именно затова реших да създам тази страница, в която аз и мой колеги, дипломирани магистър фармацевти, на разбираем език да споделяме виждане по актуални здравни теми, но и всеки да може да ме попита каквото иска, а ние професионално да му отговорим.

Професионални интереси

  • Фармацевтичен маркетинг

  • Лекарствена безопасност

  • Лекарствени взаимодействия

  • Билколечение

Награди

  • Магистър фармацевт годината – 2015г.

  • Награда на Menarini Group „The excellence of MENARINI – 2017г.

Връзки

Защото само лекар или фармацевт могат да бъдат вашите консултанти на тема „Здраве“.