Здравейте,

Казвам се Георги Малчев и съм фармацевт – да, нарочно го направих да звучи като диагноза.

За разлика от много мои колеги, не съм потомствен фармацевт, но за седемте години откакто се дипломирах разбрах, че бялата престилка не е дреха или наследство, а състояние на ума. Малко особено състояние на моменти.

Гордея се, че съм фармацевт и винаги съм се старал  да се грижа за здравето на пациентите си и да поддържам престижа на професията по най-добрия възможен ми начин.

Дипломирах се през 2013 година и в продължение на почти 3 години работих като редови фармацевт. През лятото на 2015 преминах на работа във фармацевтичната индустрия. Заемал съм различни длъжности и в двете направления – от продавач-консултант козметика като студент, през  редови фармацевт след като се дипломирах до управител на аптека, докато все още носех бялата престилка. Подобен е и пътя ми във фармацевтичната компания, в която работя от 2015г. до днес.

От 2014 г. съм член на управителния съвет на РФК Стара Загора.

Професионалния ми път ми позволи да се запозная със много хора и да усъвършенствам своите умения в много и различни аспекти на професията . Вследствие на гореописания опит твърдо вярвам, че фармацевтът е един от най-разностранно развитите и добре подготвени медицински специалисти, а аптеката е всичко друго, но не и магазин за лекарства.

Поздрави,

Вашия фармацевт