Ростислав Курдов

|Ростислав Курдов

Магистър фармацевт

Връзки

Професионални интереси

Фармацевтичен маркетинг

Лекарствена безопасност

Лекарствени взаимодействия

Билколечение

Награди/сертификати

Магистър фармацевт годината – 2015г.

Награда на Menarini Group „The excellence of MENARINI – 2017г.

В колко магазина продавача ви посреща с бяла престилка?

От 2013 година до сега съм председател на управителния съвет на Регионалната фармацевтична колегия – Стара Загора. А от 2014 преминах на работа във фармацевтичната индустрия, но всеки мой ден е свързан с пациентите и аптеките.

За мен фармацията е особен вид наука, която се учи всеки ден по цял ден. В която добър е този, който съумява да следва скоростта на развитието й и не остава в миналото й.

Добра аптека е тази, в която пациента не просто намира търсеното от него лекарство, а намира най-доброто за него с помощта на фармацевта.

Фармацевта трябва да може да отговаря на въпроси, но и да знае какво и как да попита.

Именно затова реших да създам тази страница, в която аз и мой колеги, дипломирани магистър фармацевти, на разбираем език да споделяме виждане по актуални здравни теми, но и всеки да може да ме попита каквото иска, а ние професионално да му отговорим.

Защото само лекар или фармацевт могат да бъдат вашите консултанти на тема „Здраве“

Публикации от Ростислав Курдов

Лятна почивка – какви лекарства да носим със себе си?

„Морската аптечка“ на „Съветите на фармацевта“ е разделена в две групи – „Мама и Тати“ и „Децата“. В групата за „Мама и Тати“ са необходими само болкоуспокояващо, температуропонижаващо, противодиарично и витамини. В групата за "Децата" добавяме свещички за повръщане .

Пет съвета, как да надвием умората от забързаното ежедневие!

С хроничната умора могат да се обяснят и някой състояния като повишаване на телесното тегло, непълноценен сън, липса на концентрация и забравяне, ниско сексуално влечение,бързи промени в настроението, хормонален дисбаланс и други

„Свинският грип“ изпреварва годината на „Земния глиган“

През 2009-2010 година „свинският грип“ предизвика пандемия, при която има потвърдени значителен брой случаи на сериозни и фатални усложнения. По данни на Световната здравна организация (СЗО) в Европа те са близо 2900 души, като дори се стигна до твърдението, че H1N1 е „невъзможен за ограничаване“.

Алергии – част 1

Алергията е състояние, при което имунната система на човека реагира на вещества от околната среда, които в повечето случаи са безвредни и при по-голяма част от хората не предизвикват проблем.

Летните вируси и съветите на фармацевта – част 2

Летния вирус започва внезапно и остро. При първите симптоми подгответе организма да се справи с вируса възможно най-леко и бързо. Не започвайте веднага с приема на лекарствени продукти с противовъзпалителен характер или съдържащи парацетамол.

Още публикации

Този уебсайт използва бисквитки и услуги от трети лица. Ако продължите, вие се съгласявате с условията за ползване. Разбрах